Защо да купуваме бисквитки Орео, когато са толкова лесни за приготвяне, при това - много вкусни и без нездравословни добавки.
Може вместо крем да използвате за слепването им и сладолед - тогава са просто неустоими!
Първо се приготвя тестото:
В купа се поставят маслото, нарязано на малки кубчета, захарта, ваниловата захар, солта и жълтъка.
С миксер се разбиват добре всички съставки.
След това постепенно се добавят брашното и пресятото какао.
Замесва се тесто, което да не лепне по ръцете.
Тестото се покрива с найлонова фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
След това се разточва на кора, изрязват се кръгли формички, които може да украсите с щампи по желание.
Сладките се подреждат в тава и се пекат 10 минути на умерена фурна.
Оставят се да се охладят хубаво.
За крема:
Към маслото, нарязано на люспички, се добавят ванилията и пудрата захар.
Разбива се добре с миксер около 5-6 минути.
Върху половината от изпечените Орео бисквитки се поставя от крема за слепване, а отгоре се покриват с останалите половинки бисквити.