Спрете да купувате бита сметана: Ще ви науча как да направите перфектна БИТА СМЕТАНА от обикновено мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Спрете да купувате бита сметана: Ще ви науча как да направите перфектна БИТА СМЕТАНА от обикновено мляко
Спрете да купувате бита сметана: Ще ви науча как да направите перфектна БИТА СМЕТАНА от...
535
Източник: За Жената
Спрете да купувате бита сметана: Ще ви науча как да направите перфектна БИТА СМЕТАНА от обикновено мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудна бита сметана , приготвена от прясно мляко: Не ви е необходима суха сметана или сгъстител, тази бита сметана няма да се разтапя и е с фантастичен вкус!

Чудесен съвет как да си направите пухкава бита сметана у дома, дори без суха сметана. Отлична е на вкус и държи форма чудесно.

домашна бита сметана

Снимка: YouTube

Правя го по този начин от години и сме много доволни, харесва ни повече от купената от магазина.

Ако нямате масло, можете да опитате да използвате и маргарин, но маслото си е масло.

Ето какво ви е необходимо, за да си направите Домашна бита сметана от прясно мляко :

Домашна бита сметана от прясно мляко

Нуждаем се от:

  • 200 грама масло
  • 2 чаши прясно мляко
  • 3/4 чаша захар
  • 1/3 чаша царевично нишесте
  • 1 чаена лъжичка ванилова есенция (по избор)

Процедура:

Смесете царевичното нишесте с 1/2 чаша мляко.

нишесте и мляко

Снимка: YouTube

Загрейте останалите 1 и 1/2 чаши мляко заедно със захарта.

мляко със захар

Снимка: YouTube

Когато течността започне да ври, добавете царевичното нишесте с млякото.

нишесте в млякото

Снимка: YouTube

Оставете да заври и бъркайте, докато се образува гъста, гладка маса. Периодично отстранявайте каймака, който се образува.

отстраняване каймак

Снимка: YouTube

гъста млечна смес

Снимка: YouTube

Свалете от котлона и оставете да се охлади, като разбърквате от време на време, за да предотвратите образуването на коричка по повърхността на сместа.

Нарежете маслото на малки парченца.

масло на парчета

Снимка: YouTube

Постепенно добавяйте парченцата масло към охладения крем, като разбивате добре след всяко парче.

Продължете да разбивате, докато кремът стане бял и красиво пухкав.

пухкава сметана

Снимка: YouTube

Накрая можем да добавим ванилова есенция.

Съхраняваме в хладилник.

шприцоване сметана

Снимка: YouTube

Втора рецепта

Трябва да знаете, че според Healthline, бита сметана, която държи перфектно форма, може да се направи и от обикновено мляко и желатин.

Просто има непропорционално количество мазнини в сравнение с битата сметана.

разбита сметана

Снимка: YouTube

Така че, ако имате само мляко и нямате суха сметана, този трик от професионалистите ще ви бъде от полза.

Не е необходимо да добавяте втвърдител към тази бита сметана.

Държи се перфектно. 

разбита сметана

Снимка: YouTube

Нуждаем се от:

  • 500 мл пълномаслено мляко
  • 3 ч.л. желатин на прах

Процедура:

Изсипете желатина в 100 мл студено мляко и го оставете да набъбне.

След това го загрейте (оставете да заври), докато се разтвори напълно и го свалете от котлона.

В купата, в която ще разбивате, смесете останалата част (400 мл) с разтворения желатин и поставете купата в хладилник за около час.

По-късно разбийте охладената смес с електрически миксер или ръчна бъркалка с приставка за разбиване.

разбита сметана с желатин

Снимка: YouTube

СЪВЕТ:  Можете да разбиете бита сметана от готварска сметана по подобен начин.

Количеството добавен желатин, разбира се, ще бъде по-малко поради по-високото съдържание на мазнини в сметаната (11 до 15%).

бита сметана с плодове

Снимка: YouTube

За 350 мл готварска сметана са достатъчни 1,5 чаени лъжички желатин на прах.

еклери със сметана

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft