В купа хубаво се смесват леко затопленото мляко, маята и една чаена лъжичка захар. Маята се оставя да шупне. Втасалата смес се прибавя към пресятото брашно заедно с олиото, захарта и солта. От съставките се омесва меко и гладко тесто. Оставя се да втасва 1 час на стайна температура или докато удвои размера си.
За плънката: изварата и спанакът се смесват. Втасалото тесто се разточва на работния плот на кора с дебелина около половин сантиметър. С помощта на чаша от тестото се изрязват кръгове. Във всеки от кръговете се слага по 1 чаена лъжичка от сместа с извара и леко се прегъва наполовина, след което краищата на тестото се съединяват. Готовите кръгчета се подреждат в намаслена тава на разстояние от половин сантиметър. Процедурата се повтаря, докато се напълни цялата тава.
Оставете погачата да втасва половин час, намажете с жълтък, а през това време загрейте фурната до 180 градуса. Печете около 20-30 минути или докато се зачерви хубаво.