400 гр. мляно месо
200 гр. картофи на кубчета
1-2 моркова на кубчета
1 глава лук на кубчета
1 червена чушка на кубчета
1/8 чаена лъжичка кориандър на зърна
1/8 чаена лъжичка сух босилек, Вегета
220 мл. вода
2 супени лъжици сос базилико или доматен сос
Освен това:
2 яйца, цели
300 мл. кисело мляко
1 супена лъжица царевично брашно
2 супени лъжици пармезан на трохи
И още:
30 мл. зехтин
20 гр. масло
3-4 супени лъжици галета
На котлона в тиган се поставя маслото да се загрее, добавят се лукът, картофите и морковите да се запържат около 10 минути, прибавят се червен пипер и каймата, след което се оставят хубаво да се запържат. Наливат се 120 мл вода и сосът, добавя се Вегетата. Всичко се вари на тих огън 15-тина минути.
През това време огнеупорен съд се намазва с масло, поръсва се с галета, и вътре се излива сместа от тиган. Заравнява се отгоре, наливат се 100 мл вода и се поставя на 200 градуса във фурната да се пече 15 минути.
За заливката се разбиват яйцата с киселото мляко, прибавя се пармезанът, царевичното брашно и сместа се бърка, докато стане гладка. Мусаката се изважда от фурната и се заливате с тази смес, след което се връща да се допече още 20 минути във фурната. Поднася се с гарнитура по избор.