Средиземноморска мусака

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Средиземноморска мусака
Средиземноморска мусака
admin
Добавена от: admin
13689
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. мляно месо
200 гр. картофи на кубчета
1-2 моркова на кубчета
1 глава лук на кубчета
1 червена чушка на кубчета
1/8 чаена лъжичка кориандър на зърна
1/8 чаена лъжичка сух босилек, Вегета
220 мл. вода
2 супени лъжици сос базилико или доматен сос
Освен това:
2 яйца, цели
300 мл. кисело мляко
1 супена лъжица царевично брашно
2 супени лъжици пармезан на трохи
И още:
30 мл. зехтин 
20 гр. масло
3-4 супени лъжици галета

На котлона в тиган се поставя маслото да се загрее, добавят се лукът, картофите и морковите да се запържат около 10 минути, прибавят се червен пипер и каймата, след което се оставят хубаво да се запържат. Наливат се 120 мл вода и сосът, добавя се Вегетата. Всичко се вари на тих огън 15-тина минути.

През това време огнеупорен съд се намазва с масло, поръсва се с галета, и вътре се излива сместа от тиган. Заравнява се отгоре, наливат се 100 мл вода и се поставя на 200 градуса във фурната да се пече 15 минути.

За заливката се разбиват яйцата с киселото мляко, прибавя се пармезанът, царевичното брашно и сместа се бърка, докато стане гладка. Мусаката се изважда от фурната и се заливате с тази смес, след което се връща да се допече още 20 минути във фурната. Поднася се с гарнитура по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft