3 яйца
2/3 ч. ч. прясно мляко
1/3 ч. ч. олио
1.2 ч. л. сол
1 топка моцарела
1 пакетче бакплувер
9 с. л. брашно (+/- 1-2 с.л.)
300 гр. сирене
1 голям домат
около 10 пресни листенца босилек (или 3-4 щипки сух босилек)
за поръсване: слънчогледово семе, тиквено семе, сусам, мак и пр.
В две отделни купи се разбиват съответно мокрите (яйца, олио, кисело мляко) и сухите (брашното с бакпулвера и солта) съставки. Сухата смес постепенно се прибавя към течната при непрекъснато бъркане, трябва да се получи тесто с гъстотата на кексово (ако е необходимо, добавете още брашно). Добавя се натрошеното сирене и нарязаната моцарела. Доматът се нарязва на кубчета, а босилекът - на ситно, след което и те се добавят към тестото. Получената смес се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за кекс (кръгла или правоъгълна) и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.