
Накълцайте с нож брашното и маслото, докато се получат трохи. Добавете водата и бързо съберете масата на тесто. Притиснете получената тестена топка по дъното и стените на форма за пай с диаметър 24 см. Набодете и оставете в хладилник за 30 минути.
Загрейте фурната на 200°. Изчистете и измийте спанака. Запържете чесъна в масло, прибавете спанака и оставете и той да се позапържи. Овкусете със сол, пипер и по желание – кимион. Изпечете коричката на пая в загрятата фурна за 10-тина минути. Натрошете сиренето. Смесете сиренето, прясното сирене, сметаната и яйцата. Объркайте в яйчената смес спанака и излейте плънката в запечената коричка. Отгоре подредете чери доматчетата, нарязани на половинки. Запечете на средна скара във фурната за още 30 минути.