Накълцайте с нож брашното и маслото, докато се получат трохи. Добавете водата и бързо съберете масата на тесто. Притиснете получената тестена топка по дъното и стените на форма за пай с диаметър 24 см. Набодете и оставете в хладилник за 30 минути.
Загрейте фурната на 200°. Изчистете и измийте спанака. Запържете чесъна в масло, прибавете спанака и оставете и той да се позапържи. Овкусете със сол, пипер и по желание – кимион. Изпечете коричката на пая в загрятата фурна за 10-тина минути. Натрошете сиренето. Смесете сиренето, прясното сирене, сметаната и яйцата. Объркайте в яйчената смес спанака и излейте плънката в запечената коричка. Отгоре подредете чери доматчетата, нарязани на половинки. Запечете на средна скара във фурната за още 30 минути.
Средиземноморски спаначен пай
18 Юли 2013
3345
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари