300 гр. кайма
4 картофа със среден размер
1 глава лук
400 мл прясно мляко
2 яйца
червена пиперка
1 люта чушка
сол, черен пипер, олио
Запържете в олиото ситно нарязания лук, добавете каймата, солта, черния пипер, червения пипер и смляната люта чушка, след което разбъркайте, докато месото промени цвета си. Объркайте отново и свалете от огъня.
В подходяща тава подредете нарязаните на колелца с дебелина 3-4 мм картофи, а празнините между тях запълнете с картофи, нарязани на кубчета.
Картофите залейте с запърженото месо, след което върху него поставете още един слой картофи.
В съда, където сте пържили месото, разбийте яйцата и добавете млякото, след което с тази смес залейте мусаката отгоре.
Печете във фурната на 200 ° C, докато на повърхността се появи червеникава коричка (около 30 минути.