Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!
Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!
1103
Източник: За Жената
Сръбски ябълков пай с невидимо тесто: Приготвям го вместо скучния кекс и е несравним по вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще приготвим небезизвестния Сръбски ябълков пай с невидимо тесто. Много вкусен и не по-малко красив! Веднага ще ви покажа как се получи, тъкмо го извадих от фурната, дори още не е изстинал:

ябълков пай невидимо тесто

Снимка: youtube

Основната характеристика на този ябълков пай е, че се прави с фини кори за баница, вместо с популярната кексова смес. Отделно се приготвя и заливка, която пък придава на сладкиша финия и копринен вкус и консистенция.

Ето какви продукти ви трябват за рецептата:

Сръбски ябълков пай с невидимо тесто

Продукти:

  • фини кори за баница - около 350-400 гр.
  • ябълки - 2-3 бр.
  • масло - 90 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 супени лъжици (или на вкус)
  • сметана 20% - приблизително 250 мл
  • пудра захар за поръсване на готовия сладкиш - 1 супена лъжица (на вкус)

Приготвяне:

Вземете любимите си ябълки (можете да вземете по-сладък сорт или по-кисел - което ви харесва най-много) и отстранете сърцевината от тях с нож за ябълки:

кръгли ябълки

Снимка: youtube

След това ябълките трябва да бъдат нарязани на тънки филийки с приблизително еднакъв размер. Слагаме нарязаните ябълки в купа (или ги оставяме на дъската) и ги оставяме настрана засега, ще се върнем към тях малко по-късно:

филийки ябълка

Снимка: youtube

На следващия етап ще подготвим крема. За да направите това, вземете дълбока купа, изсипете захарта в нея и разбийте яйцата. Разбъркайте добре с бъркалка или миксер:

захар в яйцата

Снимка: youtube

Тук отбелязвам, че ако обичате повече сладки пайове, тогава ви съветвам да добавите повече захар, отколкото аз.

Сега изсипете сметаната в купата и отново разбъркайте добре. Кремът е готов, за сега също го оставяме настрана и минаваме към корите.

Внимателно извадете корите от опаковката и ги поставете на масата. Със силиконова четка намажете всеки лист с разтопено масло:

кори с масло

Снимка: youtube

За да ускорите процеса и да предотвратите разкъсването на корите, можете да вземете два слоя наведнъж, като ги поставите един върху друг.

Трябва да работите бързо, за да не изсъхват корите. Ако направите пауза, покрийте корите с влажна, чиста кърпа, за да не изсъхнат и да се втвърдят.

Всеки намазан лист сгъваме така:

набрани кори баница

Снимка: youtube

И ги сложете в съд за печене, нещо подобно:

кори в тава

Снимка: youtube

Не поставяйте листовете твърде плътно; трябва да има малко разстояние между тях. Когато всички кори са наредени, се връщаме към нашите ябълки и ги поставяме в свободните пространства между тестото. Ще изглежда нещо подобно:

ябълки в кори за баница

Снимка: youtube

И сега заливаме ябълките с тестото с приготвената течна смес:

ябълков сладкиш заливка

Снимка: youtube

Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 30 минути. По-добре е да поставите формата не в средата, а на долното ниво, за да не изгорят ябълките.

Охладете малко пая и се насладете! По желание можете да поръсите готовия пай с пудра захар, ще стане още по-вкусен!

ябълков пай без тесто

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft