Каквото и да си говорим, рибата е най-вкусна пържена. Но ако овалването в брашно и пърженето в олио ви притесняват най-вече заради фигурата, днес ще ви научим как да си приготвите чудно хрупкава риба без брашно и олио .
Диетична хрупкава риба
Продукти:
800 гр.риба
1 белтък
90-100 гр.галета
2/3 ч.л.италиански подправки (микс), може и подправки по Ваш вкус
1/3 ч.л.сол
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Първо почистете рибата и я измийте добре. За рецептата е подходяща всяка риба, в случая ние използвахме скумрия.
В галетата добавете солта, подправките и черен пипер на вкус. Объркайте всичко.
Разбийте белтъка с вилица до лека пяна.
Потопете измитата, нарязана и подсушена риба в белтъка. Хубаво я оваляйте.
След това оваляйте рибата в приготвената панировка и сложете върху хартия за печене в тавичка.
По-добре я хапвайте топла, докато коричката е невероятно хрупкава и вкусна! С течение на времето коричката на рибата омеква, но все пак остава много вкусна.