Става на вкус между Рататуй и лазаня, но без тестото. Картофи, тиквички, домати, кашкавал - новата ми лятна вкусотия, лесно и бързо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Става на вкус между Рататуй и лазаня, но без тестото. Картофи, тиквички, домати, кашкавал - новата ми лятна вкусотия, лесно и бързо:
Става на вкус между Рататуй и лазаня, но без тестото. Картофи, тиквички, домати, кашкавал -...
32339
Става на вкус между Рататуй и лазаня, но без тестото. Картофи, тиквички, домати, кашкавал - новата ми лятна вкусотия, лесно и бързо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички продукти са евтини, достъпни, а процесът на готвене е бърз и лесен . Дори сосът Бешамел за тази рецепта може да се приготви за няколко минути и ще бъде чудесно допълнение към зеленчуците. Това ястие прилича на рататуй и лазаня, но е по-добро и от двете! Чудесна лятна рецепта за лесно ястие за цялото семейство: спасение за забързаните домакини и удоволствие да го приготвиш!

Зеленчуци под сос Бешамел

Продукти:

400 грама млади тиквички

400 грама големи картофи

400 грама домати

100 грама кашкавал

400 мл прясно мляко

40 гр.масло

2 с.л.пшенично брашно

1 яйце

сол

зеленчуци в Бешамел

Приготвяне:

Измийте 1-2 млади тиквички, подсушете и отрешете опашките им. Нарежете ги на кръгчета с дебелина около 4-5 мм. Обелете 3 големи картофа, измийте ги и нарежете на филийки: опитайте се да са възможно най-тънки.

Доматите също измийте и подсушете, след което нарежете на филийки: дебелина 3-4 милиметра.

Намажете дълбока тавичка за печене с растително масло: дъното и страните. Това количество на съставките е изчислено за форма с диаметър от 24 сантиметра.

Разпределете зеленчуци под формата на редуващи се кръгове от тиквички, картофи и домати.

Пригответе соса Бешамел: разтопете маслото в горещ тиган и изсипете вътре две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре, добавете сол на вкус. Пържете брашното с маслото за 2-3 минути на умерен огън, докато сместа леко потъмнее.

След това налейте млякото, без да спирате разбъркването. За да избегнете бучки, използвайте тел за разбиване.

След като сосът се сгъсти малко, отстранете го от огъня.

Веднага добавете яйцето и разбъркайте добре.

Посолете леко зеленчуците и ги залейте със соса Бешамел, поръсете отгоре с кашкавал, настърган на едро ренде.

Пъхнете формата със зеленчуците във фурната, загрята на 180 градуса, и печете около 50 минути.

Оставете ястието леко да се охлади и го поднесете топло!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft