Става по-вкусен от торта: Ябълков сладкиш за милиони

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Става по-вкусен от торта: Ябълков сладкиш за милиони
Става по-вкусен от торта: Ябълков сладкиш за милиони
68865
Става по-вкусен от торта: Ябълков сладкиш за милиони
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусен, нежен и пухкав - това е този невероятен ябълков сладкиш . Прави се доста лесно, а става по-вкусен от торта ! Ето го:

Изумителен ябълков сладкиш

За тестото:

200 гр. брашно

125 гр. масло или маргарин

3 яйца

125 грама захар

1 щипка сол

1 пакетче ванилова захар

3 ч.л. бакпулвер

3 супени лъжици  сметана

600 гр. ябълки

50 мл лимонов сок

ябълков сладкиш със заливка

За плънката:

200 гр. заквасена сметана

75 гр. захар

2 яйца

1 супена лъжица пудра захар

 

Приготвяне:

Маслото, солта, захарта и ванилената захар се смесват в купа. Добавят се едно по едно яйцата. Прибавя се на части и брашното, смесено с бакпулвера. Разбива се на крем.

Тестото се прехвърля във форма, предварително намазана с масло.

През това време ябълките се обелват, нарязват се четвъртинки, отстранява се сърцевината, поръсват се с лимонов сок. Ябълките се подреждат върху тестото, като леко се притискат. Пече се на 175 ° C за около 12 минути.

За плънката: смесват се заквасената сметана, яйцата, захарта. Сладкишът се вади от фурната и се залива с тази смес. Пече се още 50 минути. Готовият сладкиш се охлажда и поръсва с пудра захар.

Бон апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft