Стават отровни след замразяване-Храните, които не бива да съхранявате във фризера

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Стават отровни след замразяване-Храните, които не бива да съхранявате във фризера
6949
Снимков материал: pixabay.com
Стават отровни след замразяване-Храните, които не бива да съхранявате във фризера

Терапевтът и гастроентерологът Сергей Лопатин обясни и кои храни никога не трябва да се замразяват.

Причината е, че след размразяване външният вид и вкусът ще се загубят, а някои дори могат да станат опасни за здравето.

Така че не трябва да замразявате зеленчуци с висок процент водно съдържание: краставици, зеле, тиквички.

След размразяване те ще се превърнат във водниста каша, която ще бъде много трудна за използване при готвене.

Картофите ще променят вкуса си и ще станат сладки, тъй като при ниски температури нишестето в състава им се превръща в прости захари.

Яйцата и меките сирена се смятат за най-опасни за замразяване. Що се отнася до яйцата, при замразяване течният протеин вътре в яйцето се разширява, което ще доведе до пукнатини в черупката.

Това ги прави уязвими към бактерии.

Същото важи и за сирената, които във фризера напълно променят структурата си и губят вкуса си.

Освен това е строго забранено повторното замразяване на вече размразено месо,  риба и морски дарове.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft