Стават приказни, много апетитни и вкусни! Всяка хапка ни връща отново в Гърция

вход през zajenata.bg
За Жената
Стават приказни, много апетитни и вкусни! Всяка хапка ни връща отново в Гърция
9726
Снимков материал: pixabay.com
Стават приказни, много апетитни и вкусни! Всяка хапка ни връща отново в Гърция

Предлагаме ви рецептата за невероятни лозови сармички с маслини . Само като ги вкусим и все едно пак се връщаме на морето в Гърция .

Правят се и много лесно, така че не се колебайте да ги захванете.

Трябват ни четири глави лук, три четвърти чаша олио, чаша и половина ориз, два лимона, 200 грама маслини, лозови листа, магданоз, джоджен, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим лука и да го сварим в подсолена вода. След това го оставяме да поизстине и си го нарязваме на ситно. После го смесваме заедно с ориза, магданоза, джоджена, черния пипер и солта на вкус. И слагаме всичко това в една тенджерка.

Вътре в тенджерата слагаме също олиото и наливаме четири чаши вода. Захлупваме с капака тенджерката и оставяме да ври на печката, но на слаб огън, докато не видим, че водата е извряла.

Тогава сваляме от котлона и прибавяме вътре сока от един лимон, заедно с нарязаните на ситно маслини. Разбъркваме хубаво и с тази смес започваме да си пълним и увиваме малките лозови сармички.

Щом ги увием, ги подреждаме в тенджера, заливаме ги отгоре с вода и ги оставяме да се варят на слаб огън. Стават приказни, много апетитни и вкусни, а това, че няма месо в тях, изобщо няма да го забележите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft