Минимално количество олио и безупречна хрупкавост - тези неустоими пържени картофи ще спечелят всички сърца, защото са хем неземно вкусни, хем диетични! Ако досега сте ги похапвали само по изключение, то днес с чиста съвест може да си сипете цяла чиния от тези диетични картофки и да им се порадвате за обяд или вечеря. Хрупкавите пържени картофки са чудесно решение за тези, които внимават за диетата си - с вкус като от тигана, но приготвени с минимум мазнина.
Пържени картофки на фурна
Продукти:
1 кг картофи
3 пълни лъжици царевично брашно
смлян черен пипер
сухи подправки
червен пипер
2 супени лъжици олио
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на осминки. Смесете царевично брашно, черен пипер, сухи подправки, червен пипер, след това хубаво втрийте сместа в картофите.
Застелете тавата с хартия за печене, поставете картофите отгоре, след това поръсете олиото отгоре и изпечете. Печете картофите при температура 250 градуса по Целзий до златисто кафяво.
Благодарение на царевичното брашно пържените картофи ще бъдат хрупкави, а подправките ще му придадат специален вкус.