Стана хит сред домакините: Чудничка е тази млечна баница с локум! Една тава никога не стига!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Стана хит сред домакините: Чудничка е тази млечна баница с локум! Една тава никога не стига!
Стана хит сред домакините: Чудничка е тази млечна баница с локум! Една тава никога не стига!
21249
Стана хит сред домакините: Чудничка е тази млечна баница с локум! Една тава никога не стига!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази млечна баница с локум се топи в устата

Предлагаме ви рецептата за млечна баница с локум. Или по-скоро нов вариант на обичаната от всички сладка баничка .

Много е лесна и бърза за правене, а така се топи в устата, че ще мъркате като котета.

Чудничка става тази млечна баница с локум

Трябват ни един пакет кори за баница, 200 грама локум, масло, четири яйца, един литър с прясно мляко, две пакетчета ванилия, 200 грама захар, канела, пудра захар за поръсване.

Първо трябва да си вземем една тавичка и да я намазним. След това започваме да редим корите за баница като ги редим по две и ги поръсваме с олио, както и с нарязаните парченца локум.

След като наредим баничката си, я поставяме да се запече за кратко време във фурната. Която вече е загрята, но на умерена температура.

Докато тя се запича, ние пък през това време си разбиваме прясното мляко, заедно с яйцата, захарта и ванилията. Леко запечената вече баница я изваждаме от фурната и я разрязваме на парчета.

Чак след като е вече нарязана, я поливаме с готовата млечна смес. Разбирате, че е задължително да я нарежем предварително, за да попие по-добре сместа и то навсякъде.

Не бързаме обаче да я връщаме във фурната веднага, а я оставяме настрани за около 20-ина минути, за да се напои наистина хубаво. Едва после отново я поставяме в печката, за да се запече до пълна готовност.

Щом е съвсем станала, оставяме я леко да изстине и после я поръсваме отгоре с пудра захар или с канелата по избор. Ако я поръсим и с двете, на принципа на Мечо Пух, определено няма да сбъркаме.

Тази млечна баница с локум става мекичка и вкусна – толкова, че пръстите ще си оближете. Няма по-хубава сутрешна, а и следобедна закуска от нея.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft