Тази млечна баница с локум се топи в устата
Предлагаме ви рецептата за млечна баница с локум. Или по-скоро нов вариант на обичаната от всички сладка баничка .
Чудничка става тази млечна баница с локум
Трябват ни един пакет кори за баница, 200 грама локум, масло, четири яйца, един литър с прясно мляко, две пакетчета ванилия, 200 грама захар, канела, пудра захар за поръсване.
Първо трябва да си вземем една тавичка и да я намазним. След това започваме да редим корите за баница като ги редим по две и ги поръсваме с олио, както и с нарязаните парченца локум.
След като наредим баничката си, я поставяме да се запече за кратко време във фурната. Която вече е загрята, но на умерена температура.
Докато тя се запича, ние пък през това време си разбиваме прясното мляко, заедно с яйцата, захарта и ванилията. Леко запечената вече баница я изваждаме от фурната и я разрязваме на парчета.
Чак след като е вече нарязана, я поливаме с готовата млечна смес. Разбирате, че е задължително да я нарежем предварително, за да попие по-добре сместа и то навсякъде.
Не бързаме обаче да я връщаме във фурната веднага, а я оставяме настрани за около 20-ина минути, за да се напои наистина хубаво. Едва после отново я поставяме в печката, за да се запече до пълна готовност.
Щом е съвсем станала, оставяме я леко да изстине и после я поръсваме отгоре с пудра захар или с канелата по избор. Ако я поръсим и с двете, на принципа на Мечо Пух, определено няма да сбъркаме.
Тази млечна баница с локум става мекичка и вкусна – толкова, че пръстите ще си оближете. Няма по-хубава сутрешна, а и следобедна закуска от нея.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!