Станах в 6, но не съжалявам. Когато от фурната замириса на препечената им коричка, всички се...
3 Октомври 2016
10585
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нищо не може да се сравни с домашните печива ! Днешните ни простички хлебчета нямат сравнение с купешките - от тях лъхат топлина и уют, а вкусът им е достоен и за царска трапеза!
Тестото за печене е меко и с деликатна консистенция , не се разпада при рязане. Хлебчетата са неутрални на вкус и подхождат еднакво добре и за чай, и към супа.
Продукти:
425 гр. брашно
1/2 чаша прясно мляко
1 с.л.
суха мая
1/2 чаша вода
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. масло
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
Приготвяне:
- Изсипете маята в топлата вода и я оставете да се разтвори.
- В отделна купа разбийте яйцето с млякото, добавете 1 супена лъжица растително масло, захар и сол. Изсипете вътре шупналата мая.
- Добавете останалите съставки и брашното, и замесете меко тесто. Трябва да има единна, леко лепкава консистенция.
- Покрийте купата с тестото и го сложете за един час на топло място.
- Когато тестото втаса хубаво, пристъпете към оформянето на хлебчетата. От това количество тесто излизат около 12 парчета.
- Покрийте тавичка с хартия за печене и я намажете с олио. Оформете от тестото малки питки и ги сложете на разстояние 1-2 см едно от друго, след което ги оставете още 30 минути.
- Междувременно загрейте фурната до 190 градуса. Разтопете маслото и намажете с него хлебчетата. Печете около 30 минути, докато добият красив златист цвят.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари