Станах в 6, но не съжалявам. Когато от фурната замириса на препечената им коричка, всички се...
3 Октомври 2016
10567
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нищо не може да се сравни с домашните печива ! Днешните ни простички хлебчета нямат сравнение с купешките - от тях лъхат топлина и уют, а вкусът им е достоен и за царска трапеза!
Тестото за печене е меко и с деликатна консистенция , не се разпада при рязане. Хлебчетата са неутрални на вкус и подхождат еднакво добре и за чай, и към супа.
Продукти:
425 гр. брашно
1/2 чаша прясно мляко
1 с.л.
суха мая
1/2 чаша вода
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. масло
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
Приготвяне:
- Изсипете маята в топлата вода и я оставете да се разтвори.
- В отделна купа разбийте яйцето с млякото, добавете 1 супена лъжица растително масло, захар и сол. Изсипете вътре шупналата мая.
- Добавете останалите съставки и брашното, и замесете меко тесто. Трябва да има единна, леко лепкава консистенция.
- Покрийте купата с тестото и го сложете за един час на топло място.
- Когато тестото втаса хубаво, пристъпете към оформянето на хлебчетата. От това количество тесто излизат около 12 парчета.
- Покрийте тавичка с хартия за печене и я намажете с олио. Оформете от тестото малки питки и ги сложете на разстояние 1-2 см едно от друго, след което ги оставете още 30 минути.
- Междувременно загрейте фурната до 190 градуса. Разтопете маслото и намажете с него хлебчетата. Печете около 30 минути, докато добият красив златист цвят.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари