Станете хит сред приятелките си с тази завъртяна домашна баница - ще изглеждате като майстор-пекар, а не ви трябва даже и точилка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Станете хит сред приятелките си с тази завъртяна домашна баница - ще изглеждате като майстор-пекар, а не ви трябва даже и точилка
Станете хит сред приятелките си с тази завъртяна домашна баница - ще изглеждате като...
admin
Добавена от: admin
20477
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм брашно
400 мл топла вода 
1 кубче прясна мая 
3 чаени лъжички сол 
1 чаена лъжичка захар 
100 мл олио 
2 белтъка 
1 яйце
400 гр. сирене или извара 
2 жълтъка и една супена лъжица прясно мляко за намазване на баницата 
сусам 
малко маргарин 

Ако и вие тайничко завиждате на онези домакини, които майсторски боравят с точилката, ето добрата новина: тази баница изглежда досущ като домашно точените, за нея обаче няма да ви трябва точилка, а само двете ви ръце. С този лесен трик ще се превърнете в хит сред приятелките си! 

Поставете маята да се разтвори в 200 милилитра топла вода, като добавите и една чаена лъжичка захар. 
В дълбок съд, в който ще замесвате тестото, поставете брашното, разтворената мая, олиото, солта, двата белтъци и едно цяло яйце. Омесете тесто с още 200 милилитра топла вода. Полученото тесто трябва да бъде меко  Оставете го да си почине и да втасва около тридесет минути.

Втасалото тесто не се премесва. Само леко прекарайте ръце през него, за да му придадете правоъгълна форма. След това разрежете тестото на осем части.

домашна баница без точилка

Всяка част с ръце разтеглете на дълъг фитил с дебелина един пръст.

домашна баница без точилка 1

В тава с диаметър 40/42 см започнете да редите баницата.

Вземете фитила тесто и поставете единия му край в средата на тавата. Започнете да го навивате на охлюв, но преди това поставете натрошено сирене или извара от външния край на фитила - така като започнете да навивате охлювчето, с ръце ще притискате сиренето между спиралите тесто. 

домашна баница без точилка 2

Около охлювчето тесто отново поръсете сирене или извара и повторете процедурата с нов фитил от тестото. Повтаряйте така, докато свърши тестото.

домашна баница без точилка 3

домашна баница без точилка 4

След като завъртите баницата, намажете я с жълтък и мляко и поръсете със сусам.

домашна баница без точилка 4

Поставете отгоре няколко парчета маргарин и я сложете да се пече. Печете при температура от 200 градуса около половин час, докато се зачерви хубаво.

домашна баница без точилка 5

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft