Не изхвърлям стария хляб , използвам го по този начин и цялото семейство е от доволно, предоволно. Тази бърза и вкусна вечеря от стар хляб винаги е добре дошла у дома, особено в моментите, когато няма нищо сготвено, а ни се хапва нещо вкусничко.
Бърза вечеря от стар хляб
Продукти:
120 г по-стар хляб
2 яйца
1,5 чаши прясно мляко (300 мл)
45 г настъргано сирене фета (1 чаша)
1/4 връзка копър
30 г олио (5 супени лъжици)
1 чаена лъжичка черен пипер (3 г)
сол
1 чаена лъжичка червен пипер (4 г)
1 чаена лъжичка лют червен пипер (2 г)
Освен това:
50 г сирене чедър (половин чаша), може и кашкавал
Приготвяне:
Накъсайте хляба на по-малки парчета.
Ако нямате хляб, използвайте кифлички или багети или по-стари франзели.
Сега пригответе сместа за заливане:
В купа разбийте яйцата с млякото .
Добавете олио и разбъркайте.
Измийте, подсушете и нарежете копъра на ситно.
Добавете към сместа и разбъркайте.
Накрая добавете сол, черен пипер и червен пипер.
Объркайте вътре и настърганото сирене.
Сега смесете хляба с яйчената смес.
Пригответе тиган с по-дебело дъно и го намажете с масло.
Изсипете сместа с хляба в тигана и разпределете равномерно по цялата повърхност .
Покрийте с капак, поставете на слаб огън и оставете да се пече 8-10 минути.
След това обърнете с помощта на чиния.
Оставете го да се изпече напълно без капак.
Накрая просто поръсете с кашкавал и изчакайте да се разтопи.
Може да сервирате.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)