Старинна торта с 10 супени лъжици орехи: След първата хапка отиваш в Рая и не спираш да ядеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Старинна торта с 10 супени лъжици орехи: След първата хапка отиваш в Рая и не спираш да ядеш!
Старинна торта с 10 супени лъжици орехи: След първата хапка отиваш в Рая и не спираш да ядеш!
146053
Старинна торта с 10 супени лъжици орехи: След първата хапка отиваш в Рая и не спираш да ядеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази старинна орехова торта ще ви зарадва не само с простотата на приготвяне, но и с неустоимия си вкус. Вероятно вече имате необходимите съставки в кухнята, така че запрятайте ръкави и нека приготвим заедно разкошната Торта с 10 лъжици орехи . Ето какво ви трябва:

торта с 10 лъжици орехи

Торта с 10 лъжици орехи

Продукти: 

3 яйца

7 супени лъжици захар

100 мл прясно мляко

100 мл олио

16 супени лъжици брашно

12 г бакпулвер (едно пакетче)

10 супени лъжици счукани орехи

За крема:

800 мл прясно мляко

2 пакетчета пудинг ванилия

7 лъжици захар

2 супени лъжици брашно

200 г масло

80 г шоколад

натрошени орехи за поръсване

Приготвяне: 

В по-дълбока купа счупете три яйца и добавете 7 супени лъжици захар. Разбийте с миксер, докато захарта се разтопи и сместа се сгъсти и изсветлее. Трябва да бъркате около 5-10 минути, докато получите лека кремообразна смес.

смес за сладкиши

Добавете 100 мл мляко към разбитата яйчена смес и продължете да разбивате, след което добавете 100 мл олио за готвене на тънка струя. Бъркайте още 2-3 минути, след което към течните се добавете сухите съставки: 16 супени лъжици брашно и 12 г бакпулвер (най-добре е да се пресеят през сито, за да стане по-мек сладкишът).

продукти за блат

натрошени орехи

Към сместа добавете десет супени лъжици натрошени или ситно нарязани орехи. Вече нямате нужда от миксер и смесете съставките с бъркалка, докато се хомогенизират и се получи гладка смес. Пригответе тава за фурна с размери 30х40 см и я покрийте с хартия за печене.

Готовата смес се изсипва във формата, разпределя се равномерно и се заравнява. Разклатете формата, ако е необходимо, за да нивелирате сместа. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути (проверете с клечка за зъби, ако излезе суха, значи е изпечена).

блат орехов

Докато блатът се пече, пригответе крема. Сложете 800 мл мляко в тенджера на котлона и добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия. Подсладете със седем супени лъжици захар или на вкус. След това добавете две пълни супени лъжици брашно, което ще допринесе за по-доброто сгъстяване на крема.

Разбъркайте сместа с бъркалка и загрейте на среден огън. Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки, докато кремът заври и се сгъсти. Докато кремът е още топъл, добавете 200 г нарязано на кубчета масло или маргарин и разбъркайте, докато се разтопи.

Когато маслото се поеме от крема, добавете 80 г натрошен на кубчета бял шоколад и разбъркайте още малко, докато се разтопи и се изравни с крема. Оставете сварения крем да изстине за половин час с периодично разбъркване, за да не хване коричка (или го покрийте със стреч фолио).

Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине малко, след което се нарязва на две равни части, така че да се получат два по-тънки блата. Поставете първия блат върху десертна чиния или чиния за сервиране (ако искате корите да са по-сочни, накиснете ги в малко мляко).

разрязан блат

Нанесете половината от приготвения крем върху блата и го разпределете равномерно, след което изравнете повърхността.

орехов блат с крем

 Поставете втория блат, притиснете леко с длани, достатъчно внимателно, за да залепне за крема, след което разпределете отгоре втората половина от останалия крем. Отгоре поръсете натрошени или ситно нарязани орехи, след което оставете тортата в хладилник за поне два часа преди сервиране.

орехова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft