Домашната шоколадова торта с орехи от сладкарниците едно време: десерт с традиции, чийто вкус ще обожавате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Домашната шоколадова торта с орехи от сладкарниците едно време: десерт с традиции, чийто вкус ще обожавате!
5648
Снимков материал: pixabay.com
Домашната шоколадова торта с орехи от сладкарниците едно време: десерт с традиции, чийто вкус ще обожавате!

Най-вкусната шоколадова торта с орехи от едно време: Десерт с традиции , чийто вкус ще ви очарова. Рецептата за този сладкиш наследих от баба ми Люба (която го наричаше " Жълто-черна торта ").

У дома Домашната шоколадова торта беше задължителна за всички рождени дни и тържества. Тази рецепта се предава от поколение на поколение у дома, така че ако сте я загубили в своите тетрадки и тетрадки, запишете я отново.

Старинна шоколадова торта с орехи

Продукти за жълтия блат: 

7 яйца

7 супени лъжици захар

7 супени лъжици брашно

За черния блат: 

7 яйца

7 супени лъжици захар

14 супени лъжици счукани орехи

3-4 супени лъжици брашно

За крема: 

5 яйца

250 г захар (или на вкус)

200 г разтопен шоколад

250 г масло/маргарин

шоколадова торта с орехи

Приготвяне:

За жълтия блат: Разбийте яйцата със захарта. Разбийте с миксера на най-висока скорост, докато захарта се разтопи и обемът на яйцата се увеличи. След това постепенно добавете 7 супени лъжици брашно и продължете да биете.

продукти за блат

разбити яйца

Изсипете получената смес в тава за печене или форма за кекс (24 см), постлана с хартия за печене. 

тесто за блат

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след 10 минути намалете на 180 градуса, общо около половин час.

Изпечената кора се изважда да се охлади на решетка, а когато е напълно изстинала, се разрязва хоризонтално на две тънки кори.

За черния блат: Разбийте добре 7 яйца със 7 супени лъжици захар, както и за предишния блата, след което с лъжица добавете 14 супени лъжици счукани орехи и 3-4 супени лъжици брашно. Разбъркайте с лъжица или шпатула и добавете съставките постепенно, малко по малко.

Изсипете сместа в същата форма и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, след 10 минути намалете на 160 градуса и печете общо 40 минути. Изпечената кора охладете напълно, след което я разрежете хоризонтално на две тънки кори.

За крема: Това е класическа рецепта за варен шоколадов крем. По желание може да добавите един гъсто сварен шоколадов пудинг (1 пудинг с 250 мл мляко), за да получите по-голямо количество.

Разбийте яйцата заедно със захарта с миксер, докато се смесят добре, след това поставете купата върху друг голям съд с вряща вода и варете, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Добавете шоколада към сварения крем и разбъркайте, докато се разтвори.

шоколадов крем

Оставете леко да изстине, след което разбийте с миксер. Когато се охлади напълно, добавете маслото (омекнало на стайна температура) към крема и продължете да бъркате, докато получите приятен гладък крем.

Събиране на тортата: (Напоете всяка кора малко с няколко супени лъжици прясно мляко) жълта кора - ¼ крем- черна кора - ¼ крем - жълта кора - ¼ крем - черна кора - останалия крем използвайте за намазване на цялата торта и украсете с натрошени орехи. 

шоколадов блат за торта

орехова торта с шоколад

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft