Старомоден плодов сладкиш, любим на цели поколения: Хит за горещите дни, готов за 20 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Старомоден плодов сладкиш, любим на цели поколения: Хит за горещите дни, готов за 20 минути
Старомоден плодов сладкиш, любим на цели поколения: Хит за горещите дни, готов за 20 минути
1430
Старомоден плодов сладкиш, любим на цели поколения: Хит за горещите дни, готов за 20 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има нещо магично в рецептите от старите тефтери на нашите баби и прабаби - там всичко е описано подробно, така че можеш да си представиш целия процес и вече знаеш, че ще е вкусно! Предлагаме ви един такъв Старовремски сладкиш с череши , който моята баба правеше в малко по-модерен, но все пак вкусен вариант

Рецептата, която е лесна, бърза и пълна с вкус, е идеална за всеки повод. Десетилетия наред този деликатес е любим на Балканите, а днес ви предлагаме една малко по-модерна версия, която ще ви спечели с уникалната комбинация от традиция и иновация.

Старовремски сладкиш с череши

Продукти:

  • 300 г череши
  • 150 мл масло
  • 200 г обикновено брашно
  • 50 г какао
  • 3 яйца
  • 80 г млечен или черен шоколад
  • 1 бакпулвер
  • 50 мл прясно мляко
  • 150 г захар

За плънката:

  • 100 г захар
  • 250 г крема сирене
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици остро брашно

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса, за да създадете идеална среда за печене на сладкиша.

В голяма купа с миксер смесете захарта, яйцата и млякото до получаване на гладка и кремообразна смес.

В друга купа внимателно смесете брашното, бакпулвера и какаото.

Бавно добавете сухите съставки към мокрите, като разбърквате в продължение на пет минути, за да комбинирате добре всички съставки и да създадете перфектната смес за печене.

След като сместа се хомогенизира достатъчно, внимателно разбъркайте вътре нарязания шоколад на ръка.

В отделна купа с миксер разбъркайте всички съставки за крема до получаване на гладка и хомогенизирана смес.

Изсипете тъмната смес на дъното на тава, застлана с хартия за печене, като я разпределите равномерно, за да направите основата на вашия сладкиш.

Върху тъмната смес внимателно изсипете приготвената сиренена плънка, като създадете слой, който ще внесе деликатна и кремообразна нотка на вашата торта.

Повторете процеса на добавяне на тъмната смес и пълнежа от сирене и поръсете най-отгоре черешите.

Поставете сладкиша в предварително загрятата фурна и печете около 20 минути или до златисто кафяво.

Готовия сладкиш нарежете на парчета и поднесете поръсен с пудра захар.

черешов кекс с шоколад

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft