Пиле се готви много често във всеки дом. Този път ви предлагаме да си припомните една стара рецепта, която определено си заслужава вниманието. Старомодно пиле на тиган - сочно, ароматно и изключително вкусно, въпреки лесното си приготвяне и елементарните продукти:
Старомодно пиле на тиган
Продукти:
пиле - 1,5 кг
кисело мляко - 150 мл
сол - 1,5 супени лъжици
чесън - 3 скилидки
мед - 1 чаена лъжичка
соев сос - 50 ml
доматено пюре - 1 супена лъжица
Приготвяне:
Нарежете пилето на парчета, посолете. Залейте с кисело мляко и покрийте с чиния. Месото трябва да се маринова за 40 минути.
След това сложете пилето в тигана с олиото. Печете по 4 минути от всяка страна. След това пресовайте чесъна, покрийте с капак и отново запържете месото.
След това добавете мед, доматено пюре и соев сос. Всичко се разбърква добре и се покрива с капак. Оставете да къкри на тих огън 10 минути под капак, след което месото се обръща и се оставя да къкри още 5 минути.
Нашето пиле в чесново-меден сос е готово!
Много вкусно!