Старопланински погачки с кашкавал
15 Януари 2016
7524
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се захваща с топлото мляко, щипка захар и малко брашно. Щом шупне, към нея се прибавят олиото, изварата (може и сирене), яйцата и брашното (постепенно), така че да се получи средно меко тесто (като за кифлички). Тестото се разточва на правоъгълна кора, която се маже с маргарин и се поръсва с половината от кашкавала, настърган предварително. Сгъва се като плик от четирите страни, след което се обръща върху набрашнен плот и с чаша (по-големичка) се изрязват кръгчета. Оставят се да втасват, подредени в тава с хартия за печене.
Втасалите погачки се мажат с разбит жълтък с малко олио, след което в средата на всяка погачка се слага купчинка настърган кашкавал и наоколо се поръсва от мака. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари