Стек Сейлсбъри с гъбен сос
22 Декември 2011
7436
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Каймата се омесва с яйцата и галетата и се подправя с ригана, сол и черен пипер.
Към нея се прибавя запърженият в сгорещеното масло лук (добре е леко да се охлади).
Оформят се бургери, запечатват се в грил тиган от двете страни и се прехвърлят в тава.
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в сгорещеното масло.Прибавя се брашното, разбърква се и се слагат стръковете прясна мащерка.
Наливат се телешки бульон и сметаната, предварително затоплени, за да не стане сосът на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер.
Бургерите се заливат със соса (стръковете мащерка се отстраняват) и се запичат във фурна 15 минути на 180 градуса.
Поднася се с гарнитура от картофено пюре или задушени зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари