300 гр. печени кори за баница (по-дебели, може печени на сач)
5 яйца
700 мл прясно мляко
300 гр. сирене
2 супени лъжици извара
на вкус - сол и олио
масло за намазване
Натрошеното сирене заедно с изварата смесете с 5те разбити яйца, 500 мл мляко и добавете около 100 мл олио (или по желание, в зависимост от това колко мазна искате да е баницата) и сол на вкус. Натрошете корите на едри късове. Намажете тавата с малко олио. Подредете първия слой от печени кори. Поставете половината от разбитите яйца със сирене и извара. Подредете останалата част от корите и залейте с останалата плънка. Поставете баницата да се пече на 200 градуса около 20 минути. След това я извадете и върху нея излейте остатъка от млякото (200 мл). Оставете я да се пече още 15 минути. Поднесете топла. Добър апетит!