Меки и нежни ... солените торти са не само оригинални, но и много вкусни. В крайна сметка пилешкото предястие, в което вкусът на месото е органично съчетан с гъби и сметана, определено няма да остави гостите ви безразлични.
СЪСТАВКИ
400 г пиле
200 мл сметана, 11% мазнина
300 г печурки
1 яйце
1 глава лук
160 г крема сирене
30 г масло
връзка магданоз
1 скилидка чесън
сол, черен пипер, пилешки подправки на вкус
ПОДГОТОВКА
Смелете пилешкото филе. Добавете сол и черен пипер, ако желаете, приготвена смес от пилешки подправки.
Комбинирайте каймата с пилешко яйце. Изсипете студена сметана от хладилника. Разбъркайте, за да се получи не много гъста паста, подобна на палачинка.
Добавете нарязани подправки и отново разбъркайте.
Покрийте с хартия за печене тавичката.
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Печете тортата за 15 минути.
Нарежете на ситно гъбите и лука.
Загрейте тиган с масло. Сложете лука, запържете за 2-3 минути, докато стане прозрачен.
Добавете гъбите, запържете, докато гъбеният сок напълно се изпари. Прехвърлете гъбите в купа и оставете да се охладят.
Междувременно разрежете тортата наполовина.
Комбинирайте охладените гъби с меко разтопено сирене . Добавете сол, черен пипер, накълцан чесън към гъбения крем.
Разпределете сместа върху повърхността на двете половини на тортата.
Покрийте едната половина с другата, така че слоевете да преминат в следната последователност: крем-торта-крем-торта.
Поставете всичко в хладилника за 40 минути. Това улеснява нарязването на тортата
Нарежете пая на малки парчета
Гарнирайте всяко с билки и гъбени клинове.
Прекрасното пилешко мезе с гъбен сос е готово. Добър апетит!
Със сигурност ще ви хареса изисканият кремообразен вкус на това ястие! Пилешките сладки се съчетават с леки зеленчукови салати и чеснови крутони. Време е да поканите семейството на масата!