Много обичам есента и разнообразието от храни, което тя предлага - тикви, картофи, свинско - винаги може да се сготви нещо вкусно.
Обичам разнообразните ястия, но най-много обичам да правя един специален за мен десерт. Той става много бързо и лесно - мини ябълков пай.
Нужни са 3 ябълки, сокът на половин лимон, 1/4 чаша захар, 1 лъжичка канела, 2 супени лъжици брашно, меки карамелени бонбони и един пакет готово бутер тесто.
Ябълките се режат на кубчета и се смесват с лимоновия сок, захарта, канелата и брашното в малка купа.
Развивате бутер тестото и изрязвате 8 малки кръга.
В центъра на 4 от кръговете слагате от ябълките и отгоре по един карамелен бонбон.
Отгоре поставяте другите 4 кръга и залепвате краищата.
Намазвате с белтък и правите няколко малки дупчици с вилица.
Оставяте в хладилника за около 30 минути и след това печете за още 15 минути при около 200 градуса.
Оставяте сладкишчетата да се охладят, след което ги ядете с удоволствие!