Страшните последствия от консумация на колбаси

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Страшните последствия от консумация на колбаси
7836
Снимков материал: pixabay.com
Страшните последствия от консумация на колбаси

С редовна консумация (няколко пъти седмично) на колбаси, поставяме тялото си под голям риск от развитие на опасни болести като затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и рак.

Сигурно вече сте чули, че месните заготовки не са добри за вас, но най-добре ще осъзнаете опасностите, когато разберете колко всъщност са нездравословни. Колбасите съдържат във всички месни хранителни стоки, които са преминали процеса на осоляване и химическа обработка, с което се удължава срока на годност.

Затлъстяване

Месните заготовки са пълни със соли, калории и мазнини.

Твърде много сол в организма ви, води до задържане на вода и подуване на корема. Още повече мазнини и соли ще приемате в себе си, ако ядете месените храни в сандвич, с много сирене, кашкавал, майонеза и други. Приемането на много соли и мазнини, забавя храносмилателната система и прави стомаха мързелив и трудно разграждащ храната, което води до сериозни проблеми

Сърдечни заболявания

Представяте ли си какво причинявате на тялото след приема на някакво обработено месо. Тялото ви се пълни с три пъти повече сол, когато ядете тези така наречени салами, кренвирши, пушени филета, вместо тези неща хапнете едно варено пиле. Защо прекомерното количество сол е опасно? Защото вашите кръвоносни съдове отслабват, а това води до сърдечни заболявания. Вашето тяло не може да преработва такива количества сол. Със задържането на водата поради натрупване на сол, увеличавате притока на кръв, а колко по- голям е притока на кръв, толкова повече вашето сърце се затруднява, тъй като трябва да изтласква повече кръв до артериите, и така то се натоварва и започват проблеми с кръвното налягане.

Диабет

Изследванията показват сериозна опасност от нитратите в месните заготовки. Експерти по диабет казват, че нитратите намаляват отделянето на инсулин и влияят отрицателно на нивото на глюкоза в кръвта. Неотдавнашно проучване на Харвард е доказало, че само една порция колбаси дневно ( две филийки хляб със салам или един хот-дог ), увеличава риска от диабет с 29%.

Рак

Шведски учени са установили, че сред тези, които ядат колбаси се е увеличава риска от рак на стомаха. Дългогодишни проучвания на Хаваите показват, че хората, които ядът много колбаси имат 67% по-голям риск от рак на панкреаса, за разлика от тези, които рядко или никога не ядат такава храна.

Съветът от експерти е месните заготовки да не се ядат повече от веднъж седмично, а придецата по добре е да не се приемат.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft