Стриди в сос Шампанско
16 Януари 2012
9129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
24 бр. стриди
1 с.л. масло
1 с.л. лучени пера накълцани на дребно
сол, черен пипер
120 мл шампанско
1/2 с.л. мента накълцана
1 с.л. eстрагон
2-3 стръка магданоз за декориране
Измиват се много добре стридите и им се изважда вътрешната част. В един съд се слагат всички изброени съставки, заедно със сърцевината на стридите и се задушават на слаб огън за 5 минути. Така приготвената смес се слага в черупките на стридите и се декорира с магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари