Стридите се измиват много добре на течаща вода. Всяка стрида се отваря, ядката й се поставя в едната половина на черупката, а сокът се запазва. Черупките се слагат в тава с морска сол.
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото масло. Добавя се предварително бланшираният, отцеден от водата и наситнен спанак. След 20 секунди се налива мастиката, разбърква се и се изчаква да се изпари. Спанакът се подправя със сол, черен пипер и сос Уорчестър, разбърква се и се оттегля от котлона. Плънката се поръсва с малко галета и се подправя с наситнения магданоз. Накрая се полива с прецедения сок от стриди. Готовата смес се разпределя върху стридите в техните черупки. Пече се 15 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене.
(от Бон Апети)
Любопитно: Създаденото в Ню Орлеанския ресторант Антоан (Antoine’s) през 1899 г. ястие се състои от масло, спанак и запечени с подправки стриди върху половин черупка. Носи името Рокфелер не защото има директна връзка с милиардера, а по аналогия – най-богатият американец и най-богатият сос.