400 г фарфале, фузили или друг вид паста
200 г месо от печено или пушено пиле/пуйка, нарязано на кубчета
4 сварени кокоши или 8 пъдпъдъчи яйца, срязани на две или на четири
1 краставица, нарязана на пръчици
1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
8 чери доматчета
2 с. л. маслини, нарязани
2 стръка зелен лук, по желание
за заливката:
1 малка люта чушка, нарязана на ситно
1 с. л. нарязани листа босилек
1 с. л. листа магданоз
4 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
сол на вкус
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката, отцежда се и се слага в купа. Добавят се месото, яйцата, краставицата, чушката, доматите, маслините и лукът.
В купа се смесват лютата чушка, босилекът, магданозът, зехтинът и оцетът. Всичко се пасира и се посолява.
Салатата се обърква със заливката и се сервира.