200 г телешко месо
3-4 бр. свински крачета
1-2 бр. моркови
1 глава целина
1 глава чесън
оцет
дафинов лист
черен пипер, бахар, сол
Сварете телешкото и крачетата. След като заврат, пуснете в бульона целите моркови, нарязаната на едри парчета целина, черния пипер на зърна, бахара, дафиновия лист, сол. Когато месото се свари, отделете го от костите и го нарежете на късчета. Прецедете бульона. Нарежете морковите и целината на дребно, сложете ги на дъното на тавичка или форма за кекс, а върху тях наредете месото. Подправете бульона с чесън и оцет и внимателно залейте. Оставете пачата да се желира, след което внимателно обърнете формата върху плато и поднесете студена, нарязана на парчета. Отделно поднесете купичка с настърган хрян с оцет.