1 авокадо
1 с.л. лимонов сок
1 краставица
1 с.л. орехови ядки
шепа листа естрагон
2 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 л. кисело мляко
400 мл. газирана вода
сол на вкус
Авокадото се нарязва на две, костилката се изважда, кората се обелва и вътрешността на плода се нарязва на тънки резени. Напръскват се с лимонов сок. Краставицата се измива, обелва и нарязва на ситно. Ореховите ядки се накълцват на ситно с остър нож. Листата естрагон се накъсват с ръка на по-едри парчета. Скилидките чесън се обелват и накълцват. Ядките, естрагонът, краставицата и чесънът се слагат в голяма купа. Сипва се зехтинът. Поръсват се със сол и се разбъркват. Киселото мляко се разбива с газираната вода и продуктите се заливат с получената смес. Тараторът се оставя да се охлади в хладилника. Сипва се по чиниите и всяка порция се украсява с резенчета от авокадото.