Ако предпочитате лесните сладкиши, които нямат нужда от печене и варене, то тази Студена торта е за вас!
Основата на крема са само две съставки и плодове.
Можете да вземете консервирани или пресни.
Крайният резултат ще ви изненада с богат вкус и много нежна консистенция благодарение на бишкотите, които се напояват перфектно от сметаново-плодовия крем. Ето необходимите продукти:
Студена торта без варене и печене
Имаме нужда от:
- Бишкоти
- 250 мл мляко
- 500 мл предварително подсладена сметана за разбиване (2 чаши)
- 150 г маскарпоне
- 200 г консервирани плодове (микс нарязани на по-малки парченца)
- Маслени бисквити
- 50 г разтопен млечен шоколад
- 50 г разтопен бял шоколад
- Форма 28×18 см
По избор:
- Нутела
- Свежи плодове
Приготвяне:
Ще подготвим форма с по-високи ръбове.
Маслените бисквити се потапят в студено прясно мляко и се нареждат на дъното на формата.
Пригответе крема:
Изсипете сметаната в купа и подсладете с кристална захар на вкус.
Ако използвате пресни плодове, добавете повече захар, ако са консервирани, можете да намалите захарта, тъй като плодовете са били в сладък сироп.
Добавете маскарпоне към сметаната и разбийте.
Отцедете плодовете и ги нарежете на по-малки парчета.
Добавете плодовете към крема и разбъркайте леко.
Изсипете върху бисквитките във формата.
Загладете.
Бишкотите се напояват с прясно мляко и се подреждат легнали странично върху крема.
Поставете така приготвения десерт в хладилника за 6 часа.
Накрая само украсяваме десерта.
За украса използваме разтопен кафяв и бял шоколад.
Можем да сервираме.
Желаем ви добър апетит! :-)