Ако имате бишкоти и сметана вкъщи, просто трябва да опитате това! СТУДЕНА ТОРТА - шедьовър без варене и печене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате бишкоти и сметана вкъщи, просто трябва да опитате това! СТУДЕНА ТОРТА - шедьовър без варене и печене:
Ако имате бишкоти и сметана вкъщи, просто трябва да опитате това! СТУДЕНА ТОРТА - шедьовър без...
2707
Ако имате бишкоти и сметана вкъщи, просто трябва да опитате това! СТУДЕНА ТОРТА - шедьовър без варене и печене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако предпочитате лесните сладкиши, които нямат нужда от печене и варене, то тази Студена торта е за вас!

Основата на крема са само две съставки и плодове.

Можете да вземете консервирани или пресни.

Крайният резултат ще ви изненада с богат вкус и много нежна консистенция благодарение на бишкотите, които се напояват перфектно от сметаново-плодовия крем. Ето необходимите продукти:

Студена торта без варене и печене

Имаме нужда от: 

  • Бишкоти
  • 250 мл мляко
  • 500 мл предварително подсладена сметана за разбиване (2 чаши)
  • 150 г маскарпоне
  • 200 г консервирани плодове (микс нарязани на по-малки парченца)
  • Маслени бисквити
  • 50 г разтопен млечен шоколад
  • 50 г разтопен бял шоколад
  • Форма 28×18 см

По избор:

  • Нутела
  • Свежи плодове

Приготвяне:

Ще подготвим форма с по-високи ръбове.

Маслените бисквити се потапят в студено прясно мляко и се нареждат на дъното на формата.

бисквити във форма

Пригответе крема:

Изсипете сметаната в купа и подсладете с кристална захар на вкус.

Ако използвате пресни плодове, добавете повече захар, ако са консервирани, можете да намалите захарта, тъй като плодовете са били в сладък сироп.

Добавете маскарпоне към сметаната и разбийте.

Отцедете плодовете и ги нарежете на по-малки парчета.

Добавете плодовете към крема и разбъркайте леко.

Изсипете върху бисквитките във формата.

сметанов крем

Загладете.

Бишкотите се напояват с прясно мляко и се подреждат легнали странично върху крема.

бишкотена торта

Поставете така приготвения десерт в хладилника за 6 часа.

Накрая само украсяваме десерта.

За украса използваме разтопен кафяв и бял шоколад.

торта украса

Можем да сервираме.

студена торта

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft