Студена царевична супа с босилек
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
30 Юни 2012
5266
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Царевицата се вари в подсолена вода в продължение на 2-3 минути. Зърната се орязват от кочана с остър нож и се пюрират в блендер или кухненски робот с 4 чаши вода.
Полученото пюре се прецежда през ситна цедка или марля. Твърдите частици се изхвърлят. Така приготвената супа се подсолява на вкус и се изстудява за най-малко 3 часа преди сервиране.
Междувременно листата босилек се потапят за две - три секунди във вряща вода. След като се извадят, веднага се изплакват със студена вода и се потапят във вода с лед, за да спре готвенето. Изплакват се отново. Босилекът се пасира в блендер с 1/2 ч. л. сол и зехтина.
Супата се сервира, поръсена с босилековия зехтин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари