Предлагаме ви рецептата за фантастични пилешки сърца за бира, които се правят буквално аламинут. Стават за има-няма 25 минутки, а са такова мезе, че нямат равно на себе си.
Студената бира и други питиета не познават по-страхотно мезе от тези пилешки сърца за бира
Трябват ни един килограм пилешки сърца, олио, сто грама брашно, около 20 грама масло, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва хубаво да си измием и да си почистим пилешките сърца. Ако са по-големи е за предпочитане да ги разцепим на две, но това е по ваше желание.
Щом са добре почистени и измити, пилешките сърца се поставят в един гевгир, за да се изцедят от водата. После си взимаме един тиган и в него загряваме олиото.
Всяко от сърчицата се овалва добре в брашното и после се поставя в тигана да се пържи. Пържим ги всичките на умерен огън и под капак, като ги обръщаме, но само по един път.
Щом са вече готови, изпържените пилешки сърца се поръсват с черен пипер и сол на вкус. А докато са още топли, ги поливаме отгоре с малко разтопено масълце или просто поставяме тънички парченца от маслото отгоре им.
Тройно по-вкусни стават и ако им изцедим малко лимонче отгоре. Заедно с една студена биричка, играта направо заспива. Едва ли ще се сетите за по-вкусно бирено мезенце. Към него вървят и картофки, и каквото още се сетите.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!