500 гр. кори за баница (тънки като за баклава)
100 мл олио + 50 мл газирана вода
250 гр. бяло сирене или извара
3 яйца
200 мл газирана вода
сусам
1. Включете фурната на 200 градуса и започнете с приготвянето.
2. Намажете с олио правоъгълна тава, направете смес от олиото и газираната вода, пребройте корите и започнете с подреждането на баницата.
3. С четка нанасяйте от сместа върху всяка кора, а върху всяка трета кора поставяйте и от настърганото сирене или извара. Завършете с кора, а ако ви остане от сместа с газирана вода, излейте я отгоре.
4. Нарежете баницата, така че разрезите да стиган хубаво до дъното на тавата. Разбийте яйцата, посолете ги и залейте с тях нарязаната баница. Отгоре залейте с газираната вода.
5. Поръсете със сусам и печете 30-35 минути.
Поднесете баницата топла с кисело мляко, прясно мляко или с каквото предпочитате.