1/2 кг спагети
1/2 кг свинска кайма (смляна свинска плешка)
300 мл доматено пюре
червен лук
1 скилидка чесън
1 морков
сол
черен пипер
1/2 л прясно мляко
2-3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици масло
сол
черен пипер
100 гр. кашкавал (сирене Гауда)
В малко олио запържете нарязаните лук и чесън, и добавете нарязаното ситно или смляно месо. Добавете сол, черен пипер, сложете настъргания морков и оставете месото да къкри, докато водата му се изпари. След това изсипете вътре доматеното пюре и гответе, докато месото омекне.
Изсипете спагетите в тавата за печене и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да поседят така за около десет минути. След това ги прецедете и подредете на един ред на дъното на тавата. Отгоре покрийте със слой от плънката, залейте със сос Бешамел и отново подредете ред спагети, ред месо, ред сос Бешамел и ред спагети. Най-горният слой спагети залейте със сос и поръсете щедро с настърган кашкавал. Печете около 25 минути на умерена температура.
За соса: Загрейте маслото в дълбок съд, добавете брашното и бъркайки го запържете до златисто. Добавете млякото и бъркайте до гладък сос. Овкусете соса с черен пипер и сол на вкус.
Сервирайте лазанята веднага, но е вкусна и когато изстине.