Тази невероятна рецепта имам записана от готвача на студентския стол . Навремето студентските кюфтета бяха любими на всички - хем вкусни, хем засищащи, а както се оказа, и евтини! Сами се сещате, че по студентските столове бюджетът е ограничен, така че нашите бюджетни кюфтенца се правят само от 300 гр.
Студентски кюфтета
Продукти:
300 гр. кайма (или пилешко филе)
1 кг картофи
1 глава лук
1 яйце
половин хляб
1 скилидка чесън
1 с.л. брашно
сол, черен пипер на вкус
олио
Приготвяне:
Първо подгответе панировката. С блендер смелете хляба с чесъна и малко олио.
Поставете получената смес върху хартия за печене и изпечете във фурната на 180 °. Време за печене - 8-10 минути до светлокафяво.
След това преминете към каймата. Сложете в смляното месо 1-2 настъргани картофа и 1 глава настърган лук.
Сварете останалите картофи с кората и след това ги обелете и намачкайте. Добавете към каймата.
Прибавете още разбитото яйце, нарязани подправки на вкус, сол и черен пипер по ваш вкус. Омесете хубаво.
Навлажнете ръцете си във вода и оформете кюфтета. Потопете ги в панировката, която сте приготвили.
Изпържете кюфтетата в достатъчно загрято олио, след което ги задушете под затворен капак още 5 минути.
Можете да сервирате! Дори не е нужно да приготвяте гарнитура!