Студентските години са златно време. Повечето от рецептите, които използвам и до днес, изучавах в кухнята в общежитието. Там с момичетата сготвихме първата супа топчета и експериментирахме с варианти за топли сандвичи. Най-запомнящият се вариант кръстихме Студентски сандвич , а в основата му са пилешко и кашкавал.
Е, навремето ги правех на грилчето, но, повярвайте ми, във фурната се получават много по-вкусни. Особено ако намажете филийките хляб с легендарния мързелив сос .
За това ястие ще ви трябва най-икономичния набор от продукти: пилешко филе, половин хляб и кетчуп с майонеза. От последното ще приготвим кетчунез – легендарният мързелив студентски сос . Ще ви помогне да усетите вкуса на безразсъдната младост. :)
Студентски сандвички с мързелив сос
Продукти:
400 гр.
половин хляб
1 морков
1 глава лук
250 гр. кашкавал
3 с.л. майонеза
3 с.л. кетчуп
олио на вкус
сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета, а морковите настържете на средно ренде. Запържете зеленчуците в сгорещено олио. След това изсипете в тях пилешкото филе, нарязано на малки парченца.
Запържете пилето до готовност и след това го отстранете от котлона. Смесете кетчуп с майонеза. Намажете 8 филийки с готовия сос. Подредете ги върху тава за печене, постлана с хартия за печене.
Кашкавала настържете на едро ренде. Сложете половината отгоре върху соса. Сложете плънката от пилешко филе и пържени лук и моркови върху кашкавала. Покрийте пълнежа с втора филия хляб.
Отгоре сандвичите също намажете с мързеливия сос, поръсете с кашкавал. Пъхнете ги във фурната, предварително загрята до 180 градуса за 15 минути.
Внимавайте кашкавалът да не загори.
Да ви е сладко!