Изненадайте семейството и приятелите си с тези необичайни и много вкусни сладки ! Можете да бъдете сигурни, че всички ще бъдат възхитени от " стъклените бисквити ", които се приготвят много лесно. Бисквитките са много тънки и хрупкави, ухаят страхотно, но видът им заслужава специална похвала.
За рецептата можете да използвате гъст и вискозен оризов сироп, който има сладък вкус. Ако не можете да намерите тази съставка, можете да я замените с обикновен мед. Ето точната рецепта:
Стъклени бисквити
За тестото:
50 г несолено масло на стайна температура
40 г пудра захар
1 яйце
90 г брашно
За да подготвите "стъклената" сърцевина, ще ви трябва:
20 г разтопено несолено масло
10 г пудра захар
30 г оризов сироп (може да използвате мед)
20 г бадемови листенца
Приготвяне:
Разбийте омекналото масло с пудрата захар до светла и пухкава смес. Въведете яйцето в маслената маса на няколко стъпки и разбъркайте съставките на висока скорост. Добавете брашното и омесете гладко тесто. Прехвърлете тестото в сладкарски пош.
В отделна купа смесете разтопено масло, пудра захар, оризов сироп или мед и бадемови люспи.
Отрежете ъгъла на сладкарската торбичка и изстискайте контурите на бисквитките върху тава за печене, покрит със силиконова подложка. Формата на бисквитката може да бъде всяка.
Поставете малко сладка маса в центъра на всяка бисквитка.
Печете сладките в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10-13 минути.
Оставете бисквитките да се охладят напълно, през което време сладката маса ще се втвърди и бисквитките могат лесно да се извадят от тавата за печене.