Предлагаме ви да опитате един опростен, бърз и много вкусен вариант на класическата мусака с картофи и кайма. За повечето домакини най-неприятната част е нарязването на картофите на ситно, но в тази рецепта просто трябва да настържете всички зеленчуци (може и в кухненски робот), след което да ги зашите и да запечете всичко до вкусна, хрупкава коричка!
Ето необходимите продукти за лесната и много вкусна Стъргана мусака :
Стъргана мусака
Продукти:
- 1 кг картофи
- 200 г моркови
- 3 глави чесън
- 500 г кайма
- смес от сухи подправки, черен пипер
Приготвяне:
В олиото се запържват две глави лук, нарязани на ситно, след което, когато стане прозрачен, се добавят настърганите моркови и се разбърква добре.
Снимка: Pinterest
Разпределете половината от картофената смес в тавата. В олиото се запържва ситно нарязания лук. Добавя се месото, всичко се разбърква добре, след което се добавят сухите подправки и черен пипер. Така приготвената смес се нарежда върху картофите в тавата, след което се добавят останалите картофи, които да покрият месото.
Печете във фурната на 220 градуса, докато картофите добият приятен златист цвят.
Снимка: Pinterest
Изчакайте мусаката да изстине малко, след което нарежете на порции и поднесете с кисело мляко или чеснов сос.
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!
Снимка: Pinterest