В купа поставете брашното, солта, захарта, бакпулвера, жълтъците, нарязаното на люспички масло и киселото мляко. Омесете меко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 - 40 минути.
Намажете кръгла тава с диаметър 24 см с масло и я поръсете с малко брашно.
Извадете тестото от хладилника и го разделете на три части. Двете части настържете на едро ренде на дъното на тавата.
За плънката: разбийте на твърд сняг белтъците, постепенно добавете захарта и останалите съставки и бийте, докато получите хомогенна смес. Тази смес изсипете върху настърганото тесто в тавата и я изгладете със силиконова шпатула.
Отгоре настържете останалата част от тестото.
Сложете питата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Проверете с клечка за зъби дали е изпечена.
Оставете изпечената пита да се охлади, нарежете на парчета с форма по желание, поръсете с пудра захар и поднесете.