свинско месо - 1 кг свинско филе, нарязано на кубчета
зехтин - 50 мл за марината
оцет - 50 мл винен
лимонов сок - 50 мл
чесън - 1 скилидка, нарязана на ситно
сол - 2 ч.л.
черен пипер - 1/4 ч.л.
риган - 1 с.л. сух
мащерка - 1 с.л. сушена
картофи - пържени за гарнитура
домати - резени за гарнитура + за шишчетата (по желание)
маруля - няколко листа по желание за гарнитура
сос - пикантен за гарнитура
Всички съставки за маринатата се смесват и в тях се изсипват парчетата свинско.
Разбъркайте, за да се разпредели маринатата равномерно по филето и оставете да престои на хладно за 1 нощ. На следващия ден нанижете отцедените от маринатата свински парчета на шишове.
По желание между тях може да сложите и по парченце домат. Изпечете сувлаки на скара с дървени въглища, грил или барбекю. Поднесете свинските шишчета с гарнитура от листа маруля, резени домат и пържени картофки.
Добре е да сервирате и лют сос (по избор).