кайма - 600 г телешка
галета - 4 с.л
прясно мляко - 1/4 ч.ч
яйца -1 голямо
сол - 1/2 ч.л
черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
кимион - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 ч.ч.накълцан
брашно - за овалване
ориз - 1/2 ч.ч
зехтин - 2 с.л
лук - 2 ч.ч ситно накълцан
чесън - 4 скилиди, скълцани
дафинов лист - 2 листа
бульон 10 ч.ч. телешки, може и вода
домати - 4 ч.ч консервирани, пасирани
Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.
През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.
След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.