Супа от бакла с бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа от бакла с бадеми
Супа от бакла с бадеми
admin
Добавена от: admin
6569
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. сушена бакла, обелена - около 2 чаши
4 с.л. зехтин + още малко за поръсване
2 глави кромид лук, нарязан на малки кубчета
4 скилидки чесън, счукан
¼ ч.л. семена от копър, счукан
½ чаша запечени бадеми, натрошени ситно
2 половинки сушен домат
½ чаша козе или овче кисело мляко, овкусено със сол и черен пипер
¼ чаша накъсани пресни ароматни подправки - мента, кориандър, магданоз  

Почистете бакла, измийте и прехвърлете в дълбок съд. Покрийте с вода (10 см. над бамята). Оставете да кисне на студено цяла нощ. Отцедете и измийте зърната. Загрейте 4 с.л. зехтин в дълбок тиган на умерен огън. Сложете вътре лука, покрийте и задушавайте до омекване - около 5 минути. Добавете чесъна, копъра, половината бадеми и сушения домат. Гответе така 1 минута. Прибавете баклата и 3 чаши вода. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте частично и оставете сместа да къкри, докато баклата започне да се разпада - 30-тина минути. Подправете със сол и черен пипер по средата на времето за готвене. Извадете едната половинка сушен домат, охладете и нарежете на тънки резени. С блендер пюрирайте сместа, докато стане гладка. Ако супата ви изглежда рядка, върнете на котлона, за да се сгъсти. Ако е прекалено гъста, добавете малко топла вода.
Поднесете супата топла, украсена с лъжичка кисело мляко, останалите натрошени бадеми, доматените ивички, пресните подправки и няколко капки зехтин.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft