Супа от зелен фасул с кисело мляко
6 Януари 2014
53759
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измитите лук, моркови и целина се нарязват на дребно. Запържват се в предварително загрятата мазнина. Прибавя се нарязаният и добре измит зелен фасул и се задушава няколко минути със зеленчуците. Тенджерата се долива с вода и се вари до готовност на фасула.
Щом се свари, се добавят нарязаните на малки кубчета домати се оставя да поври с тях още 15 минути. През това време се приготвя застройката: брашното се запържва в малко мазнина, добавят му се разбитите с киселото мляко яйцата и се разбърква добре до еднородна смес. С нея се застройва супата, след като е леко изстинала. Добавя се сол на вкус и се оставя да се затопли отново.
Готовата супа се поднася топла, поръсена с нарязания копър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари