охлюви - 25 броя, изчистени
гъби - 5-6 броя
лук - 1/2 глава
моркови - 1/2
картофи - 2 броя
домати - 2 броя, зрели
праз - 1 брой, бялата част
масло - 100 г
чесън - 2 скилидки
бульон - 1 л, зеленчуков
вино - 100 мл бяло
сметана - 1 опаковка заквасена, малка
яйца - 2 жълтъка
магданоз - 1/2 връзка
черен пипер
сол
Обелете картофите и доматите от люспите, като ги потопите за кратко в гореща вода. Лукът, празът, скилидките чесън, гъбите и морковите се нарязват на ситно, след което се задушават в маслото.
След малко се добавят разрязаните на половинки охлюви. Заливат се с бульона и виното, добавят се нарязаните картофи и обелени домати и се оставя да заврат. Супата от охлюви се вари до омекване на картофите и се добавя сметаната.
Остава се да къкри на котлона за 5 минути и се добавят солта, черният пипер и малко индийско орехче. Сваля се от котлона и се оставя леко да се охлади. Застройва се с разбитите с малко оцет жълтъци и се поръсва с наситнен магданоз.