Супа от праз с кайма и сирена
18 Май 2013
4891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 грама кайма
3 стръка праз
100 грама крема сирене
100 грама ементал или кашкавал
100 грама топено сирене
½ чаена чаша сметана
листа целина
2 супени лъжици олио
сол
Почистете праза и го нарежете на колелца. В тенджерата, в която ще варите супата, сгорещете олиото и добавете нарязания праз, разбъркайте добре около 3-4 минути, след което добавяте и каймата. Бъркайте непрекъснато, за да не стане каймата на бучки. Налейте 1 литър вода, добавете и готварската сметана. Оставяте супата да поври 15-20 минути.
След 20-тина минути добавяте настърганите твърди сирена и крема сиренето при непрекъснато бъркане до тяхното пълно разтопяване. Накрая добавяте и нарязаната на ситно целина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари