Лукът и морковът се нарязват на дребни парченца и се задушават в тенджера в сгорещено олио. Тиквичките се измиват, остъргват и нарязват на кубчета или полумесеци. Добавят се към останалите зеленчуци. Задушават се за около 5 минути. Копърът се нарязва на дребно, добавя се към зеленчуците и се овкусява със сол и подправки на вкус. Добавят се около 1,5 литра и супата се оставя да поври още двайсетина минути.
Застройката се приготвя като се разбият яйцето и киселото мляко. След като супата поизстине малко с черпак се загребва малко от бульона и се прибавят към застройката на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато. Тази процедура се повтаря 3-4 пъти. След това отново на тънка струйка застройката се налива към супата, като се бърка непрекъснато.
Супа от тиквички със застройка
8 Юли 2013
24282
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари