
Лукът и морковът се нарязват на дребни парченца и се задушават в тенджера в сгорещено олио. Тиквичките се измиват, остъргват и нарязват на кубчета или полумесеци. Добавят се към останалите зеленчуци. Задушават се за около 5 минути. Копърът се нарязва на дребно, добавя се към зеленчуците и се овкусява със сол и подправки на вкус. Добавят се около 1,5 литра и супата се оставя да поври още двайсетина минути.
Застройката се приготвя като се разбият яйцето и киселото мляко. След като супата поизстине малко с черпак се загребва малко от бульона и се прибавят към застройката на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато. Тази процедура се повтаря 3-4 пъти. След това отново на тънка струйка застройката се налива към супата, като се бърка непрекъснато.